Po eno letnem premoru, tabor spet zaživel …

Gorenja vas, 19. 8.-22. 8. 2019

Letošnji športni tabor je potekal predzadnji teden v avgustu, pod okriljem Športnega društva Blegoš. V ponedeljek se je v avli osnovne šole zbralo 35 otrok – 22 fantov in 13 deklet iz obeh šol občine Gorenja vas-Poljane. Razdeljeni so bili v 3 skupine. V eni skupini so bili fantje, ki so člani Košarkarskega kluba Gorenja vas, in so tabor izkoristili predvsem za kondicijske priprave na novo sezono, drugi dve skupini pa sta se posvečali različnim športom (odbojki, badmintonu, floorballu, nogometu, tenisu). Spali smo v učilnicah, treninge pa opravljali v novi dvorani, na zunanjih igriščih in v okolici.

S športom smo na taboru začeli že zjutraj, saj smo se odpravili na jutranjo telovadbo, po zajtrku pa smo čas namenili različnim treningom. V popoldanskem času smo se dvakrat odpravili s kolesi do Visokega, kjer smo se posladkali s sladoledom in se pri jezu prijetno osvežili v Sori. V torek smo se z dvema skupinama s kolesi odpravili po glavni cesti v Žiri, kjer smo igrali odbojko na mivki in se ohladili v Sori, ena skupina pa se je v Žiri odpravila kar čez Javorč in nato na igrišču pri OŠ Žiri opravila še trening košarke. Po dveh dneh kolesarjenja, smo v sredo kolesa postavili v kot in se raje peš odpravili do Jermance, ter se nato sprehodili še do Gorenje vasi na zasluženi sladoled.

Ob večerih smo se z otroki odpravili na sprehod, igrali namizni tenis, odbojko in badminton, košarkarji pa so ta čas izvedli še en trening, in sicer v soju žarometov na zunanjem igrišču.

Zadnji dan tabora smo se posvetili igri odbojke, floorbala in košarke, za zaključek pa smo organizirali tudi prijateljsko tekmo med trenerji in učenci. Po tekmi smo pospravili učilnice in pripravili prtljago, da smo po kosilu nato vsi zadovoljni in rahlo utrujeni odšli domov.

Vodja tabora je bila Vesna Šinkovec, pri izvedbi pa so ji pomagali Grega Ržen, Metka Jesenko in Jaka Trček.

Za zaključek lahko povemo, da smo s pridobitvijo nove športne dvorane ob OŠ Ivana Tavčarja dobili odlične pogoje za delo, ki smo jih na športnem taboru tudi ustrezno preizkusili in dodobra izkoristili.

Vesna Šinkovec

(Skupno 503 obiskov, današnjih obiskov 1)