Aktiven konec poletnih počitnic …

ŠPORTNI TABOR 2017

Lučine (28. 8. 2017 – 31. 8. 2017)

Letos je v zadnjem tednu avgusta potekal že 19. športni tabor, ki ga organizira ŠD Blegoš. Zaradi izgradnje nove telovadnice v Gorenji vasi smo letošnji tabor izpeljali v Lučinah, kar se je na koncu izkazalo za zadetek v polno. Udeleženci so spali v večnamenski dvorani kulturnega doma, treninge pa so opravljali v telovadnici in zunanjih igriščih.

Na taboru je sodelovalo 21 otrok – 16 fantov in 5 deklet iz obeh šol naše občine (OŠ Ivana Tavčarja in OŠ Poljane).

Razdeljeni so bili v dve skupini. Ena skupina je bila izrazito košarkarska in se je v okviru tabora pripravljala na prihajajočo sezono, v drugi skupini pa so se ukvarjali z različnimi športi.

Dopoldanski del je bil vedno namenjen treningom. Udeleženci so opravili kar dva zapored, na enem so nabirali kondicijo, drugi pa je bil namenjen igri.

Popoldneve smo preživljali na kolesu. Kar dvakrat smo se namreč odpravili s kolesi na kopanje v Kopačnico. Na poti nazaj so morali otroci premagati še vzpon iz Todraža do Lučin, ki pa jim ni predstavljal previsoke ovire, saj so ga vsi prekolesarili brez težav.

Po večerji je bil čas za sprostitev. Učenci in učenke so se zabavali ob zabavnih štafetnih igrah, igrali pa so tudi nogomet, rokomet in odbojko.

Zadnji dan tabora smo se odpravili še na pohod na bližnjo Sivko, s čimer smo zaokrožili 4 dnevni športni tabor.

Vodja tabora je bila letos Mihaela O. Vehar pri izvedbi pa so ji pomagali Jaka Trček, Grega Ržen, Dunja Pustavrh in Diana Homec.

Lokacija v Lučinah se je s svojo lego in prostori za vadbo ter namestitev izkazala za odlično izbiro. Vsi udeleženci in trenerji smo bili navdušeni nad pogoji za delo, tako da se bomo z veseljem še vrnili na to lokacijo, upam da tudi ob jubilejni, že 20. izvedbi športnega tabora v letu 2018.

Zapisal: Jaka Trček

[slideshow id=10

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)