Bilo kar 58 udeležencev …

21. POČITNIŠKI ŠPORTNI TABOR 2022

Na OŠ OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas je, v tednu od ponedeljka, 22. avgusta, do četrtka, 25. avgusta 2022, v organizaciji Športnega društva Blegoš, potekal že 21. tradicionalni športni tabor.

Tabora se je udeležilo 58 učenk in učencev od 5. do 8. razreda. Otroci so bili razdeljeni v šest skupin k trenerjem: Grega Ržen, Dunja Pustavrh, Ajda Oblak, Kaja Slabe, Lejla Stanonik in Klara Pustravrh; pod mentorstvom Vesne Šinkovec ter pedagoškim spremstvom Mihaele Oblak Vehar in Alenke Gartnear Luznar.

Dan se je začenjal ob 7.00 z vstajanjem in jutranjo telovadbo. Ker smo teden želeli preživeti čim bolj aktivno, smo se vsak dan odpravili na daljši izlet, ter ga drugače zapolnili s pestro izbiro športnih aktivnostih in iger košarke, odbojke, rokometa, nogometa, badmintona, floorballa, rolanja, plesa…   

V vseh odmorih so potekali turnirji in tekme namiznega tenisa, ob večerih pa smo igrali skupinske športe po izbiri, ob 22.00 z obveznim spanjem.

Prvi dan smo s kolesi odšli na Visoko, kjer smo se srečno skrili dežju in se nato sprehodili do cerkve sv. Volbenka na Logu.

Drugi dan, v torek, smo se s kolesi odpeljali do Hotovlje in pot pohodniško nadaljevali na Bukov vrh.

V sredo smo se za daljšo aktivnost razdelili v tri skupine: prva skupina se je peš odpravila na Javorč, druga je s kolesi šla v Žiri in tretja skupina je na Javorč šla s kolesi ter se drugi skupini pridružila v Žireh, kjer so skupaj z drugo skupino igrali odbojko na mivki in se osvežili v reki Sori. Prva pohodniška skupina se je nato isti dan popoldan odpravila s kolesi na kopanje v Kopačnico.

Zadnji dan, ki je prehitro zaključil teden, smo odšli do Žabje vasi, kjer smo se ob reki igrali različne družabne igre, se kopali in se po kosilu v šoli, poslovili.

Za vse udeležene, tako učence, kot učitelje, je teden (pre)hitro minil in se vsi skupaj veselimo naslednjega – 22. športnega tabora.

Zapisala: Kaja Slabe

Fotografije

 

(Skupno 527 obiskov, današnjih obiskov 1)