Tudi letos je bilo super …

Tudi letošnje poletje je Osnovna šola Ivana Tavčarja organizirala poletni športni tabor. Udeležili so se ga tako učenci razrednega, kot predmetnega pouka. Osemindvajset otrok se je štiri dni pridno ukvarjalo z različnimi športnimi aktivnostmi. Pri fantih je prevladovala košarka, našli pa so čas tudi za druge športe, kot so nogomet, odbojka, floorball in namizni tenis. Dekleta so največ časa posvetila odbojki, poleg te pa so igrale tudi badminton, floorball in namizni tenis. Ker je vreme dopuščalo smo se s kolesom odpravili na kopanje v Kopačnico. Poleg kopanja v bazenu, smo igrali tudi odbojko in nogomet ter lenarili in si privoščili pijačo ter sladoled. To ni bil edini kolesarski izlet, saj so dekleta že naslednji dan odkolesarila na Selo, kjer so igrala odbojko na mivki. Niti rahel dež jih ni zmotil. Fantovska tura je bila nekoliko daljša in bolj strma. Potekala je v Vinharje ter naprej do dvorca na Visokem. Tudi fante je ujel dež, vendar jih to ni motilo. Vsak dan smo imeli jutranjo telovadbo, dva dopoldanska in dva popoldanska treninga. Marsikdo pa je tudi med počitkom igral namizni tenis. Nekateri so bili res zagnani.

Tudi ob večerih učenci nismo bili prosti. Prvi večer smo preživeli ob igranju odbojke. Pomerile so se štiri ekipe. Zmagovalna je ob koncu tabora prejela nagrado. Drugi večer smo imeli rojstnodnevno zabavo, kjer smo najprej slavljenko presenetili in ji skupaj z njenimi starši zapeli pesmico za rojstni dan, nato smo se posladkali s tortico in drugimi dobrotami. Ko se je zabava končala, so se učenci pomerili v orientaciji. Skupine so po šoli iskale listke z vprašanji, na katera so morale najti odgovore. Po nekaj več kot eno urnem teku po šoli, smo dobili zmagovalno skupino, ki je zadnji dan prejela nagrado. Tretji večer je bil namenjen kvizu Slovenija je Svet. Skupine so odgovarjale na najrazličnejša vprašanja, tista z največ pravilnimi odgovori pa si je prislužila nagrado.

Štirje dnevi so hitro minili, kar naenkrat je bil četrtek, dan za pospravljanje, pakiranje ter še zadnje športne aktivnosti. Da je ostalo več časa za športne aktivnosti smo spakirali kar med počitkom, popoldanski zadnji trening pa smo namenili pospravljanju šole. Druženje smo zaključili s še nekaj tekmami v odbojki ter s tekmo učitelji proti učencem, ki je bila še posebej zabavna. Pred odhodom domov smo prejeli lepe modre majice in podelili nagrade, ki so si jih učenci prislužili med tednom. Skupinsko fotografiranje je bilo zaključno dejanje tabora. Upamo, da se naslednje leto zopet vidimo v čim večjem številu.

Zapisala: Ema Debenec

(Skupno 286 obiskov, današnjih obiskov 1)