Na koncu tretji, po kakovosti najmanj drugi …

Žiri, 29. 11. 2018

V četrtek je v Žireh potekal finalni turnir medobčinskega prvenstva za starejše dečke. Naši učenci so se na turnir podali z lepo popotnico, saj so se tja uvrstili kot zmagovalci kvalifikacij. Vendar pa nam mesto nosilca žal ni prineslo nobene prednosti, saj smo se v polfinalu srečali z zelo močno ekipo OŠ Cvetko Golar. Tekmo smo sicer odlično začeli in hitro povedli za 10 točk. To prednost je uspelo fantom ohraniti vse do začetka zadnje tretjine, v kateri pa nič ni šlo po našem načrtu in smo v napeti končnici morali priznati premoč nasprotniku. Rezultat polfinalne tekme je bil 44 : 46 v korist OŠ Cvetka Golarja.

Kot se je izkazalo, je bilo to finale pred finalom, saj so naši fantje v tekmi za 3. mesto s pol moči premagali OŠ Žiri, v tekmi za 1. mesto pa je OŠ Cvetko Golar visoko premagala OŠ Škofja Loka-Mesto. OŠ Cvetko Golar si je zagotovo zaslužila naslov prvakov, naši fantje pa so si nedvomno zaslužili več kot končno 3. mesto.

Za OŠ Ivana Tavčarja so nastopili:
Luka Šubic, Filip Peternel, Matej Peternelj, Nik Lučin, Maks Filipič, Miha Rihtaršič, Patrik Miklavčič, Jošt Demšar, Gal Dolenc, Rok Rihtaršič, Blaž Stržinar in Ožbej Oblak.
Trener: Jaka Trček
(Skupno 309 obiskov, današnjih obiskov 1)