Skupno odlično prvi …

Križe, 11. 10. 2023

Včeraj, 11. oktobra, smo se z učenci in učenkami od 1. do 5. razreda udeležili Mamutovega teka v Križah. Našo šolo je zastopalo 59 tekačev in tekačic. Glavnino so predstavljali športniki matične šole (45), sedem učenec je zastopalo POŠ Lučine in POŠ Sovodenj. Vstopnico za avtobus ter s tem pravico do nastopa na tekmovanju so si prislužili po borbenih internih kvalifikacijah znotraj razreda.

V sončnem vremenu in odličnem športnem vzdušju so najmlajši (1. do 3. razred) pretekli 300, ostali pa 600 metrov. Svojevrsten čar je tekmovanju dodala tudi travniška proga, ki je potekala tik ob OŠ Križe. Prav vsi udeleženci so iztisnili največ in ciljno črto prečkali vidno zadihani, a z žarom v očeh.

V vsaki skupini je šest najhitrejših tekačev prejelo medaljo oz. diplomo, vsi tekmovalci pa so dobili spominske medalje. Izpostavili bi devet naših tekačev, ki so posegli po visokih mestih:

Zala Peternel – 1. mesto med 1. razredi

Ela Trček – 2. mesto med 1. razredi

Rožle Demšar – 1. mesto med 2. razredi

Eva Cankar – 1. mesto med 2. razredi

Gal Homec – 2. mesto med 4. razredi

Ula Kumer – 2. mesto med 4. razredi

Benjamin Pšunder – 1. mesto med 5. razredi

Andraž Potočnik – 3. mesto med 5. razredi 

Klara Bizovičar – 2. mesto med 5. razredi

Z vrhunskimi rezultati naših tekmovalcev si je OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas v skupinskem točkovanju najboljših osnovnih šol pritekla odlično 1. mesto.  Z drugim mestom se je okitila OŠ Bistrica, tretja je bila OŠ Stražišče.

Čestitke vsem nastopajočim. 

Rezultati

Fotografije

Spremljevalci: Klavdija Oblak, Jaka Trček, Tjaša Končan in Ana Marija Dolenc

 

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)