Aktiven konec poletnih počitnic …

ŠPORTNI TABOR 2016

Konec poletnih počitnic, med 29. in 31. avgustom 2016, je OŠ Ivana Tavčarja organizirala že tradicionalni šolski športni tabor. Udeležili so se ga učenci in učenke, željni dodatnih ur raznolikih športnih dejavnosti. Dvanajst fantov in osem deklet je tri dnevni tabor preživelo zelo aktivno in družabno. Skupina fantov, ki jo je vodil Jaka Trček, je največ časa preživela na košarkarskem igrišču, poleg tega so fantje igrali tudi odbojko, nogomet, namizni tenis in kolesarili. Skupina deklet, ki sta jo vodili Ema Debenec in Dunja Pustavrh, je veliko kolesarila, igrala odbojko in namizni tenis. Dekleta so poskusila tudi z aerobiko, nad katero so bila navdušena.

Vreme nam je bilo naklonjeno, zaradi česar smo lahko veliko časa preživeli zunaj. Skupaj smo dvakrat kolesarili v Kopačnico, kjer smo igrali odbojko in nogomet, se kopali in si privoščili sladoled. Dekletom je bilo kolesarjenje do Kopačnice premalo, zaradi česar smo se s kolesom podale do gostišča pri Metki. Za nagrado nas je tam čakal žig in super adrenalinski spust nazaj do Kopačnice.

Ker je bil tabor zelo kratek, smo poskusili čimbolj izkoristiti tudi večere. Igrali smo namizni tenis, kartali in imeli dva družabna večera. Prvi večer so se učenci spoznali in se pozabavali z zanimivimi igricami. Igre so bile namenjene povečanju komunikacije v skupinah, tekmovanju in gradnji tima. Učenci so se med igrami zelo sprostili in uživali v večeru. Zmagovalna ekipa je dobila tudi nagrado. Naslednji večer so se učenci pomerili v orientaciji. Skupine so po šoli iskale listke z vprašanji, na katera so morale najti odgovore. Po nekaj več kot eno urnem teku po šoli, smo dobili zmagovalno skupino, ki nam je morala za zmago zaplesati ples. Bilo je zabavno.

Zadnji dan, smo odigrali še nekaj medsebojnih tekem v odbojki. Najprej smo tekmovali v mešanih skupinah, nato dekleta proti fantom in za konec še učitelji proti učencem. Po zanimivih tekmah je sledilo fotografiranje, pospravljanje in pakiranje. Trije dnevi so minili zares hitro. Učenci in učenke pa so z mislimi in pogovori že bili v novem šolskem letu, saj jih je naslednji dan čakal prvi šolski dan.

Ema Debenec

 

(Skupno 190 obiskov, današnjih obiskov 1)